Първите осъдени в Украйна вече официално са се присъединили към украинската

...
Първите осъдени в Украйна вече официално са се присъединили към украинската
Коментари Харесай

В украинската армия вече се бият и затворници

Първите наказани в Украйна към този момент публично са се включили към украинската войска. Това стана допустимо след законодателно изменение в страната.

Припомняме - наказани за избрани закононарушения към този момент може да влизат в украинската войска, в случай че подадат молба и има правосъдно позволение. Не всички наказани обаче могат да се причислят - тези с най-тежките закононарушения ще излежават присъдите си, а няма да вървят на фронта като възмездие.

На 22 май, Хмелницкият областен съд почете общо 50 от 50 подадени молби за влизане в армията от наказани, като е потвърдено, че става въпрос за персонална, доброволна воля, а не насила. " По-голямата част от доброволците са млади мъже, най-вече осъждани за имуществени закононарушения, а точно обири. По време на правосъдните съвещания те споделиха, че нямат специфични умения за военна работа, само че показаха убеденост, че ще съумеят да ги усвоят задоволително бързо ", написа в официалното съобщение на съда. Съдът наложи на мъжете административен контрол за период от 1 година, само че не повече, преди освобождението им от военна работа.

Осъдените украинци, които ще бъдат мобилизирани в армията, ще служат извънредно в специфични елементи към военни подразделения, а не в Националната армия на Украйна. Това заяви по-рано пред медиите представителят на украинското министерство на защитата Дмитро Лазуткин.

Снимката на новите попълнения беше оповестена от Дмитро Савченко, който е пълководец в Първи щурмови батальон на украинската войска.
ТЕМА преди 3 часа 582 преди 3 часа 620 преди 4 часа 980
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР